Hopp over navigasjon

Origo sensurerer kritikk av Wikipedia. Hele denne tråden fra 25. januar ble igår fjernet fra Origos sider.

John Erling Blad og Wikipedia har nok engang avslørt sitt sanne antidemokratiske sinnelag, i og med den siste sensur-raptusen her på Origo.

Jeg vil forsøke å rekonstruere «debatten» som besto av 4 kommentarer, og som Blad nå altså har fjernet fordi den utgjør en kritikk av Blad og Wikipedia som Blad ikke ser seg tjent med.

Første kommentar: (TV)

Wikipedia med militærterminologi mot fienden/bidragsyteren

Andre kommentar: (JEB)

Kommentaren gjelder en artikkel om ‘Åpen Kanal’ [http://no.wikipedia.org/wiki/C385pen_kanal] som ble ‘slettenominert og deretter slettet’ [http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sletting/Slettet/juli_2007#.C3.85pen_kanal] slik det fremgår av slettediskusjonen. Siden ble slettenominasjonen gjenåpnet fordi ikke var korrekt og etter at den ble vurdert på nytt ‘ble artikkelen beholdt’ [http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Sletting/Beholdt/august_2007#.C3.85pen_kanal] og er fortsatt tilgjengelig. Nominasjonen til artikkelkonkurransen ble trukket etter at det ble klargjort at ‘den ikke var i henhold til reglene’ [http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia%3AArtikkelkonkurransen_2007&action=historysubmit&diff=2545622&oldid=2544130] noe som fremgår av innlegg i slettediskusjonen.

Det kan være lurt å sjekke fakta før slike innlegg blir skrevet, spesielt når formen blir slik som i dette tilfellet.

Tredje kommentar: (TV)

Blank løgn fra John Erling Blad, der altså. Gitt sakens alvorlighetsgrad, er det kanskje ikke til å undres over at JEB velger løgnen som utvei. Men man undres nå åkke som. Graden av råte i et byggverk er jo som kjent proporsjonal med selgers bruk av små og store løgner.

At Wikipedia både kan slette og modifisere logger og rent faktisk bedriver sletting og modifisering av logger er et relativt godt kjent faktum, og det får bl.a som konsekvens at man ikke kan bruke loggene til å bevise eller motbevise noe som helst.

Det blir påstand mot påstand.

Men ett er i alle fall sikkert: JEB og det kostebinderiet av nazikrapyl som omgir ham i Adminlosjen på bokmålswikipedia innrømmer aldri feil. Ikke to år etter og heller ikke tre år after the fact.

Da velger de heller løgnen og skammen.

Fjerde kommentar: (JEB)

Hei Torstein! Hvis du vil bidra positivt må du gjerne det, men jeg håper det er greit for deg at jeg sletter slike innlegg da de nok passer bedre på din egen blogg.


Kan ta med at Wikipedia-administratorene selv, på Tinget, prater i største alvor om å nominere seg selv til Nobels fredspris. Sånn bare for å illustrere det enorme gapet mellom egen stormannsgalskap og glans-selvbilde og realitetene fx ved tidligere bidragsyteres syn på Admin-mafiaen.

Tar også med et sitat fra et tidligere medlem av nevnte mafia, noe hun skrev da hun takket for seg:

After 2.5 years in the role as admin on this Wikipedia, I’ve requested for deadmin on Meta. Behind this request lies months of careful thought, and I will not be persuaded to reconsider. My reasons are of course also highly subjective, and I won’t try to defend or argue about them. My main reason for wanting to leave the admin group, is that in my opinion the group acts more like a mafia than as the facilitators for collaborative writing they’re supposed to be. Abuse of entrusted rights happens everywhere, and not more often here than most other places. The difference is, the no.wikipedia admin community has repeatedly failed to admit to and take the consequences of such abuse, rather opting for complete denial and manic protection of the involved admins. This inevitably leads to both external and internal mistrust of the admin group, with which I now wish to end my association. Thank you.

Og stor takk til Silje for disse Pauli ord! Selvsagt ble også denne betimelige kritikken fra en av deres egne bare bortforklart og glattet over, i et forsøk på å gi et skinn av bekymring.


John Erling Blad

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s