Hopp over navigasjon

Avatar

Nå som tårene er tørket etter bombingen av asken Yggdrasil, er det lett å se at «Avatar» handler om vår egen vettløse rovdrift på våre egne skoger og våre egne urbefolkninger. Som nevnt hugger vi 2000 trær i minuttet i Amazonas alene, og globalt kommer 200.000 ut av skogene hver dag for å slå seg ned i slummen og lete etter jobb. To. Hundre. Tusen. I døgnet.

Når selve Yggdrasil – verdenstreet i vår norrøne mytologi – angripes, bombes og felles av en enorm styrke med idiotiske militærhoder, er det hele satt veldig på spissen. Og det spisser seg til. Jeg hadde ikke trodd tårene skulle trille av denne filmen, men det gjorde de. Og det gjorde de vel fordi hele kloden vår idag er som Titanic – tilfeldigvis regissørens forrige gigantfilm.

Hele kloden er på vei ned – vi er midt i den 6. store utryddelseshendelsen, og den første som ene og alene er menneskeskapt. Og vi kan trenge en alliert som James Cameron for å få vekket dagens tenåringer ut av forbrukshypnosen: Vi trenger dere NÅ! som krigere for skogene, dyrene og plantene. Hverken Støre, Gore eller Vidd kan knipse folk ut av hypnosen som «Avatar».

Jeg skulle ønske jeg kunne nå ut til dagens unge med bare én ting: Vi MÅ ta makten! Det dere ser rundt dere ser kanskje ut som et demokrati, fordi dere er så unge, men det er overhode ikke folkestyre. Bare se på hvordan oljeselskapene bygger ut Lofoten uten å bry seg om hva vi mener. Det holder ikke å si sin mening, eller å bli hørt og arrestert. Vi må ta over styringen. Kjempe for et ekte demokrati.

Bare slik kan vi behandle naturen på en fornuftig måte. For ingen mennesker vil at kloden skal dø.

Reklamer

3 Comments

 1. Unobtanium og olje. Det er noe i dette utsagnet om at den som er best egnet til å lede er den som ikke vil. Istedenfor bobler verden over med maktsyke skumlinger.

  • Fia
  • Posted 12. februar 2010 at 23.31
  • Permalink

  Kan du gi noen kilder på disse påståtte tohundretusen som kryper ut av urskogene daglig?

  Kunne tenke meg å linke den infoen videre.

  takk.

  • Vidd
  • Posted 12. februar 2010 at 23.43
  • Permalink

  Kilden er gitt ved den andre linken i saken.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s