Hopp over navigasjon

Som militærnekter burde jeg skjønt før at det var noe alvorlig galt med norsk Wikipedia:

Administratorer og patruljører på Wikipedia vil se at det står et rødt utropstegn ved endringen så lenge ingen har sjekket den, men vi sier ikke at den er «kvalitetskontrollert» selv om vi sjekker endringen. Slik stokastisk dokumentkontroll har motstykke fra militære anvendelser hvor en snakker om PoD eller Probabillity of Detection som sier hvor stor sjansen er for at fienden vil unngå å bli oppdaget. Vårt mest effektive våpen mot feil og trolling er patruljering av artikler på samme måte som jagerflyvere gjennomfører CAP eller Combat Air Patrol og da er tall for PoD noe som er vesentlig for hvor fort feil oppdages og hva som blir forventet stabilt nivå på antall feil. (Kilde)

Dette er altså hvordan «jagerflypilotene» i norsk Wikipedia tenker om sin egen rolle, og om hva som skal gjøres når fx daglig leder i TV-kanalen Åpen kanal skriver inn et førsteutkast til en Wikipedia-artikkel om nettopp Åpen kanal. Da gjelder det å «oppdage fienden» raskt via en høy PoD, den saken sier seg nærmest selv.

Dette NATO-drillede militære nazikrapylet var det altså som permanent utestengte undertegnede fra Wikipedia på bokmål, etter at jeg nominerte den brukerdrevne TV-kanalens artikkel i det brukerdrevne leksikonet til en artikkelkonkurranse på Wikipedia.

Eirik Newth kan kanskje si sitt om denne permanente utestengningen med bakgrunn i en simpel nominasjon til konkurransen han var juryformann for?

€€€

Wikipedia raser mot «Wiki-TV»      [7. aug 2007]

Wikipedia er et leksikon alle kan være med å skrive. Åpen kanal er en TV-kanal alle kan være med å lage sendinger til. I utgangspunktet skulle dette være en «match made in heaven», og artikkelen om Åpen kanal i Wikipedia burde trykkes til leksikonets digitale bryst.

Så ikke i virkelighetens verden. Artikkelen om Åpen kanal forsøkes to ganger i juli 2007 opprettet og påbegynt på norsk Wikipedia. Begge ganger møtes dette initiativet med sletting fra dem som har slike fullmakter.

1. august melder jeg på «Åpen kanal» til Artikkelkonkurransen i Wikipedia, som en artikkel noen burde skrive, om et fenomen Wikipedia burde ha en god artikkel om. Dette er som en rød klut for øynene på Wikipedia-administratoren «Kph».

Kph oppdager dette 2. august kl 20.43. Han sletter påmeldingen av «Åpen kanal». Han er så sint, så sint. Så sint at han hører hjertet hamre i tinningene. Dunk. Dunk. Sekundene smyger seg usigelig langsomt forbi. Han ser mye av det nye encyklopediske livet sitt passere revy. Klokken blir 20.47. Kph blokkerer Penneknekt for én måned for denne nesevisheten. Det skummer om munnen hans nå. Til pass for det jævla rævhølet. Men er det lenge nok? Neppe. Kl 20.56 gjøres utestengelsen av redaktør Penneknekt permanent og livsvarig.

Her har han vært med å starte dette frie leksikonet. Og så kommer denne oppkomlingen av en lømmel som kaller seg Penneknekt og vil ha Wikipedia til å skrive en artikkel om en fri TV-kanal?! Av alle ting. Har du hørt på maken. Hørt sånt tøys. Det går virkelig ikke an, tenker Kph.

Det blir litt som om noen skulle stå til venstre i rulletrappa opp fra T-banen. Skulle vært livsvarig fengsel for slikt.

Kph kan kontaktes på e-post på hpk@wikipedia.no.

Famous Last Words:

Vi bør ha en artikkel om denne frivillighetsbaserte TV-kanalen, som administratoren som fikk artikkelen slettet også var inne på.

Penneknekt 1. aug 2007 kl. 15:22 (CEST)

Reklamer

One Comment

  1. Sjekk også den saken som nå utspiller seg på Rikspolitikk, etter at John Erling Blad og Wikimedia Norge så seg nødt til å sensurere kritikken av Wikipedias antidemokratiske praksis.

    Bør disse menneskene få fredsprisen, slik de nå fabler om på Tinget?!


One Trackback/Pingback

  1. […] Wikipedia med militærterminologi mot fienden/bidragsyteren […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s