Hopp over navigasjon

[ DVD-John: Life in Jail for Mailed DVD? ]

Norge hadde sin DVD-Jon, men historien om DVD-John er enda mer fantastisk. Og skremmende.

Den såkalte DVD-Jon – Jon Lech Johansen – bor i Lardal i Vestfold. Da han høsten 1999 ønsket å se DVDer han selv hadde kjøpt på den computeren han ville se dem på – her en Linux-boks – skrev han i samarbeid med likesinnede programmet DeCSS – som ripper DVDer. Huset hans ble stormet av FBI – fra Amerika – etter at underholdningsgigantene der borte fikk panikk og sendte sine soldater. DVD-Jon ble imidlertid frikjent på alle punkter, han, i 2003.

Enter DVD-John. DVD-John – aka Anthony John Hill – aka Muad’Dib – er en 60 år gammel mann født i Sheffield, som i 2007 produserte en dokumentarfilm ved navn «7/7 Ripple Effect». Filmen omhandler terrorangrepet på kollektivnettet i London 7. juli 2005. Natt til tirsdag 10. februar 2009 ble 60-åringen pågrepet og arrestert av Gardai-styrker i sitt hjem i småbyen Kells i Irland.

7_7_post

Onsdag 11. februar kan vi lese i Irish Times at mannen ble fremstilt for irsk Høyesterett etter arrestasjonen, og der anklaget for å ha sendt en DVD – sin egen DVD – i et brev til en adresse i nabolandet Storbritannia.

Nabolandet ville ved hjelp av en europeisk arrestordre (EAW) ha DVD-John utlevert. En EAW er ifølge svensk Wikipedia:

en arresteringsorder som förpliktar stat som är medlem i Europeiska unionen att till annan sådan stat utlämna person som är misstänkt för brott vilket den eftersökte är häktad på sannolika skäl misstänkt för brottet och för vilket är föreskrivet fängelse i ett år eller mer.

Forbrytelsen han er mistenkt for har strafferammen fengsel på livstid. DVD-John skal altså etter den irske rettens mening utleveres til nabolandet Storbritannia, der han risikerer en livstidsdom, fordi han har sendt sin egen dokumentar på en egenprodusert DVD i en konvolutt med irske frimerker.

Rent juridisk dreier arrestordren seg om at DVD-John etter britisk retts mening skal ha forsøkt å forstyrre rettens gang gjennom å sende DVDen til en dommer og juryformann under en rettssak relatert til terrorangrepet i 2005 – 7/7.

Påstanden er videre at han i mai og juni 2008 skal ha sendt flere eksemplarer av denne DVDen i konvolutter med irske frimerker, samt mellom september 2007 og desember 2007, henholdsvis til dommer/juryformann og til fem slektninger av de drepte fra London-terroren.

DVD-John skal under pågripelsen 10. februar ha innrømmet å ha sendt DVDen. Datautstyret hans ble beslaglagt, og han sitter nå fengslet frem til 17. april, i påvente av utlevering til England.

Stridens eple: Her er dokumentaren DVD-John sendte pr brev til nabolandet:

Etter fengslingsmøtet 2. april har DVD-John 15 dager på seg til å levere en anke til Høyesterett. Her bør han typisk vise til punkt 37 i EAW-loven, som i relativt klare ordelag fastslår at DVD-John ikke kan utleveres dersom arrestordren er utstedt med bakgrunn i den begjærtes politiske eller religiøse meninger.

Irsk rett har pålagt DVD-John å levere inn passet sitt og forbudt ham å diskutere 7/7 med mennesker i England og Wales. Du kan laste ned dokumentaren hans her (.avi), her (BT) eller her (BT).

Andre dokumentarfilmer om 7/7 er «Ludicrous Diversion» og «Mind the Gap».

Reklamer

3 Comments

 1. Den lett klaustrofobiske følelsen av at meget sterke krefter i samfunnet stadig oftere, og på måter som er stadig mer brutale, benytter seg av sin selvsagte rett til å forholde seg til den versjon av sannhet som passer dem best. Det å avdekke de store løgnene fører på ingen måte fram. Den politiske herskerklassen har sin egen prestisje å tenke på. Og det gjør den ved hjelp av gamle og nye lover, gamle og nye overvåkningsmetoder, gamle og nye former for sadisme, rett og slett. Skulle du finne på å stille deg det minste tvilende til den offisielle historieskrivningen som hele tiden pågår rundt oss, vel, så går du, ifølge herskerklassen, muligens selv i ledtog med terroristorganisasjoner av så mange slag; europeiske, såvel som arabiske. Og da er det vel rimelig nok, at hemmelige tjenester settes inn i klappjakten. Og gjør alt hva den kan for å beskytte dette samfunnet, mot indre og ytre fiender. –

  Det politisk-økonomiske herskerklassen lever, per i dag, i en tilstand av full panikk. Dette medvirker til at det investes rekordbeløp i nye og hyper-fantastiske våpensystemer. Det er Red Alert nå, og beskytte seg den som kan. Og er det noe den kan, herskerklassen, vel, så er det å beskytte seg. Det er en sak som går dem i blodet. – Det er jo den samme ulla som har sittet på makta i mer enn tohundre år nå (det kapitalsterke borgerskapet): Det er den samme gamle pengegjengen som, i all ufølsomhet, har styrt og stelt det riktig ille til her, over lang, lang tid, og som en selvfølge, omtrent som fra naturens side, blir og er blitt beskyttet av lovverket, rettsvesenet, massemedia, politiet og de militære. Ja, ikke for å forglemme alle disse kirkene, moskéene, templene, synagogene. Ikke for å fortrenge fabrikkene, børsene og markedskreftene heller. Vi lever med en herskerklasse som er beskyttet på alle hold.

  Og jeg tenker, – nå som dette pakket har sånne store mengder masseødeleggelsesvåpen til rådighet, det faktum at kollektiv herskerskapsparanoia pågår, vel, så tenker jeg det skal vise seg umulig å gjennomføre noen reformer, sånn til folkets og samfunnets beste. Framsynt, som jeg i alle fall forsøker å være, tenker århundrets løgn kommer til å bli stående som FN’s tusenårsmål. Men la oss nå, først av alt, høre hvilke løgner de har tenkt å servere oss i København, nå kommende desember. De kan fort bli av historisk kvalitet, også disse løgnene. Jeg mener: «Handel med klimakvoter!» – Ja, bukken vet hvor havresekken står.

 2. Frykten er maktens våpen. Det er maktapparatets «mennesker» som burde ha blitt fengslet for å innføre og håndheve forbryterske lover.

  • Vidd
  • Posted 15. desember 2010 at 3.44
  • Permalink

  Mens alle skriker og bærer seg over at Julian Assange er arrestert, sitter denne mannen fremdeles inne etter bare å ha sendt etpar DVDer i posten fra Irland til England. Sine egne jævla DVDer.

  Hvis ikke dette er hårreisende, vet jeg ikke hva som kan vekke terrorkrigsinnssyke borgere og menneskerettighetsorganisasjoner. Hvor er Amnesty International?


3 Trackbacks/Pingbacks

 1. […] og nye lover, gamle og nye overvåkningsmetoder, gamle og nye former for sadisme, rett og slett. Skulle du finne på å stille deg det minste tvilende til den offisielle historieskrivningen som hele […]

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Kenneth Arctander, vidd_. vidd_ said: Kommentar til DVD-John: Livstid for brev-DVD? av Vidd: Mens alle skriker og bærer seg over at Julian Assange er … http://bit.ly/i4v3KG […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s