Hopp over navigasjon

Vodpod-videoer er ikke lenger tilgjengelig.

Justismord (Wikipedia)
Tore Sandberg (Wikipedia)
Orderud-saken (Wikipedia)
Anne Orderud Paust (Wikipedia)
Per Paust (Wikipedia)

Vodpod-videoer er ikke lenger tilgjengelig.

Alle ære til SKUP for å invitere Tore Sandberg og Veronica Orderud til Tønsberg, men mitt spørsmål blir likevel: Hvorfor er det så ekstremt liten vilje til å get it right the first time? Hvorfor er det ingen journo-sauer som tør å gå andre steder enn resten av flokken?

Og hvor kommer dette med massiv showtrial inn i bildet? Etter det jeg kan huske, var Orderud-saken den første vegg-til-vegg showtrial-episoden jeg så siden Firerbanden i Kina, og i alle fall den første showtrial-eventen i Norge. Siden kom NOKAS-saken, som hadde sterke likhetstrekk. Er det naivt av meg å tenke at man har noe å skjule når man arrangerer slike altomfattende mediebegivenheter som Orderud-sirkuset? At det vi ser er et cover-up in the making?

Jeg har skrevet mye om et trippeldrap ganger tusen — sprengningen av Tvillingtårnene — hvorfor var det heller ikke der noen journo-sauer som våget å tusle litt uti skogbrynet noen titalls meter fra resten av flokken? Er de alle sammen så himla sikre på at de got it right the first time?

En skeptiker kan åpenbart spørre mer enn noen journo-sau i det hele tatt gidder å svare.

Reklamer

One Comment

  1. For 6 dager siden døde en iransk blogger Omid Reza Mir-Siafi i det beryktede fengslet Evin. Omid hadde i ulike innlegg på blogget sin kritisert det iranske regimet, i særs den åndelige lederen khamenei. Dette medførte at Omid Reza ble satt inn i Evin og innlegget medførte til to års fengsels straff. I fengselsperioden ble bloggeren sterkt nedbrutt og utviklet med tiden depresjon…


One Trackback/Pingback

  1. By sandberg orderud paust mossad « Vidd on 31 mar 2009 at 4:59 am

    […] paust mossad. Som om privatetterforsker Tore Sandbergs gjenopptakelsesforsøk av den store, stygge Orderud-saken, der UD-ansatte Anne Orderud Paust ble skutt og drept, to uker etter at ektemannen og UD-kollegaen […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s