Hopp over navigasjon

Morgenbladet er bekymret for at de skal bli sett på som mindre harry eller mer intellektuelle enn de andre tabloidavisene. For å fortsette å «øke mest» har de latt kondensstripene fylle hele forsiden av 20. mars-utgaven, på seksårsdagen for den krigsforbryterske invasjonen av Irak.

mb-helvete-20090320

Målet med artikkelen er å mobbe og stemple 9/11-skeptikere som psykisk syke. Det gjøres ved å ta for seg to stråmenn, og gjennom dem fremstille skepsis til den offisielle 9/11-fortellingen som galskap, herlig rørt sammen med troen på at staten gasser oss gjennom flystriper som går fra en side av himmelen til den andre og blir «bredere og bredere», Holocaust-revisjonisme, 2012-dommedagsprofetier, hemmelige fjellhaller for eliten for bruk under sammenstøtet med Planet X, etc etc.

Morgenbladets Håkon Gundersen viser tydelig interesse for 9/11 i «Noen gasser deg…» — i det minste for å tråkke sunn 9/11-skepsis grundig ned i søla. Gundersen går så langt som til å gjengi tittelen på en artikkel Morten Kielland har skrevet på «Nyhetsspeilet», og Gundersen oppfordrer leserne til å google.

Og den som googler finner. Googler du tittelen «11. september — i en større sammenheng», får du opp denne siden, der du helt sist i artikkelen finner denne oppfordringen:

Denne kronikken er skrevet fra mitt hjerte, uten noen form for betaling eller ønske om personlig vinning. Den ble opprinnelig skrevet for 911truth.no, men kan vederlagsfritt og uten tillatelse kopieres og distribueres så lenge dette skjer uten å endre eller forkorte originalteksten, dette avsnittet inkludert.

Hvis historikeren Gundersen hadde kunnet noe om kildekritikk, eller hvis han hadde vært ute i noe annet ærend enn å psykologisere og sverte 9/11 Truth-bevegelsen, ville han ha klikket den linken og sett om han fant Morten Kiellands artikkel på 9/11 Truth Norge.

Der ville ikke Gundersen ha funnet noen artikler av Morten Kielland, ene og alene fordi ingen av Morten Kiellands artikler har kommet gjennom det nåløyet som 9/11 Truth Norges redaksjon utgjør. Morten Kiellands vås er nemlig ikke bra nok for 9/11 Truth Norge, selv om det tydeligvis er bra nok for Morgenbladets førsteside, og for Morgenbladets misjon, som er å mobbe alle landets 9/11-skeptikere enda mer enn de allerede er blitt mobbet, gjennom å likestille sunn 9/11-skepsis med alle former for latterlig, konspiratorisk vås man kan finne på nettet.

Måtte det brenne godt, den dagen lynet slår ned i Karl Johansgate 5.

Merker man pågang fra «sannhetsbevegelsen» i klinisk psykiatri?

Reklamer

3 Comments

 1. http://www.bbc.co.uk/blogs/theeditors/2007/02/part_of_the_conspiracy.html

  «We didn’t get told in advance that buildings were going to fall down.»

  Errrr clearly you did. The reporter said the building had collapsed 20 mins before it collapsed. What was it, a guess? A premonition?

  Please stop avoiding the question.

  – —

  Ja, errrr, nå har det seg selvfølgelig også sånn at vi lever i lille, bittelille Norge. Sett i forhold til BBC og CNN, er norske mediahus mikroskopiske i størrelse; de skal faen ikke anklages for kanskje å ha noe å skjule, sånn i forhold til sannhetsgehalten hva angår noen av hendelsene som fant sted i New York City og Washington D.C. den 11. september 2001. Nei, det skal faen ikke antydes at noe mediahus i denne verden sto i ledtog med noen sterke krefter som helst.

 2. En bra Morgenbladet-artikkel som burde vært skrevet for lenge siden. Det eneste jeg savner er et oppgjør med teoriene, ikke små-ironisk dissing. Og det kunne selvsagt ha vært skrevet mer om de forskjellige grenene, som selvsagt ikke alle står for det samme.

  • Vidd
  • Posted 22. mars 2009 at 23.14
  • Permalink

  Strappado, artikkelen er selvsagt intet annet enn en fordekt dissing og sykeliggjøring av 9/11-skepsis.

  Eller hva tror du, at noen føler seg truet av syrehuetanker om skyer og flystriper, dommedagsprofeter og hemmelige planeter?!

  Nei, det er åpenbart 9/11-skeptikerne de er ute etter å ta. Og dem klarer de ikke å ta med logikk eller argumenter, derfor sykeliggjøring.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s