Hopp over navigasjon

Den skal ha levd langt inni en snøhule langt borte fra folk som i vinter ikke har fått med seg det absurde hylekoret om antisemittisme hver gang intellektuelle og andre debattanter har vært ute med kritikk av Israel og landets dominerende folkegruppe, jødene. Det kommer fra alle kanter og får fritt spillerom i massemedier som ikke lenger gjør forsøk på å fremstå som om de prioriterer det viktige og det vesentlige.

Jødene er i en særstilling, sier de, og for offentlig konsum begrunner de påstanden med at de led mer enn andre under nazismen. Det kan nok stemme, men det døde også 20 millioner russere i den samme krigen, noe vi sjelden hører om.

Som retorisk poeng er det åpenbart viktig at alle tilløp til generell kritikk av jødene drepes ved fødselen. Mellom linjene leser vi at dette er viktig for at det ikke skal «skje igjen». Og da tenker man seg at jødene igjen skal bli utsatt for hat, forfølgelse og i siste instans utryddelse. Det er to ting å merke seg her:

 1. En slik repetisjon av nazismen vil aldri kunne skje så lenge Israel er en atommakt og i tillegg verdens 5. største militærmakt, alliert med USA og EU og det hele.
 2. Denne retoriske bekymringen er 100% jødespesifik, og den strekker seg aldri til andre og reelt forfulgte og hatutsatte folkegrupper, som fx muslimene.

 
Disse to punktene alene burde få alle som ikke lider av angstisemittisme til å innse at det er tjukt av ugler i mosen ved denne retorikken. Man er ikke bekymret for folkemord, for da ville man engasjert seg mer for det muslimske folkemordet og alle krigsforbrytelsene mot muslimene. Og man er heller ikke bekymret for det spesifikt jødiske folkemordet, ettersom det maktmessig og i en realpolitisk verden er så godt som utenkelig.

Ergo, kunne man sagt da, hvis man ikke var stinn av angst for å bli nevnt i samme setning som andre som urettmessig er blitt stemplet som antisemitter, kan vi slutte at antisemittisme-sirkuset og det absurde hylekoret om antisemittisme hver gang Israel kritiseres, handler om makt – verbal og retorisk makt, mediemakt og realpolitikk.

Det er avslørt en rekke ganger allerede – så det skal ikke jeg gi meg inn på – at den israelske politiske og militære ledelsen planlegger og ruller ut en dobbel krig, der kun den ene foregår på slagmarken. Den andre foregår i alle mulige medier, og den er altså i høyeste grad profesjonelt koordinert av de israelske haukene.

Israel vil angripe Iran i løpet av 2009. Alle gode krefter må gjøre hva vi kan for å stanse dette. Vi har ikke tid til å la oss binde opp i tåpelige ordleker med israelske og proisraelske sirkusdirektører. Israel er en fascistisk nasjon og de mener alvor.

Reklamer

9 Comments

 1. «Som retorisk poeng er det åpenbart viktig at alle tilløp til generell kritikk av jødene drepes ved fødselen.»

  Argh. Ser du ikke at du plumper uti? At du gir skyts til Erez Uriely-gærningene? At du, i likhet med propagandamaskinen til israelsk UD, bidrar til gjøre jøde og israeler synonymt? At du spiller på lag med dine motstandere?

  Det er ikke noe spesielt med jøder. Det hadde vært forkastelig å komme med kritikk av Uighurer. Eller Samer. Eller Sikher. Eller Belgiere. Eller en hvilkensomhelst annen etnisk/nasjonal/relgiøs gruppe.

  Hvis du (med rette) er bekymret for Israel burde du konsentrere deg om å kritisere Israel. Og ikke blande inn en «generell kritikk av jødene»

  • Vidd
  • Posted 16. februar 2009 at 22.45
  • Permalink

  Hei Ruben,

  jeg kan så absolutt forstå din bekymring for at jeg skulle løpe motpartens ærend.

  Når jeg likevel skriver det jeg skriver, er det selvsagt fordi jeg selv mener at jeg ikke løper noen andres ærend.

  Jeg blander overhode ikke inn noen «generell kritikk av jødene» i min kritikk av Israel. Da må du virkelig bytte lesebriller, dersom du tror det etter selv å ha lest bloggposten.

  Det går rett nok an å trekke ut 4-ordsfrasen «generell kritikk av jødene» fra bloggposten min, men det beviser ingenting. Det betyr bare at disse 4 ordene er brukt i sekvens i bloggposten.

  Kommer noen med en «generell kritikk av jødene», ropes det opp om antisemittisme. Det er et absolutt sant utsagn. Eller betviler du at en generell og uforbeholden kritikk av alle jøder – som gruppe – vil bli stemplet som antisemittisk?

  Kanskje lese ting to ganger, hvis du har så tungt for det.

 2. Å nei du, din frekkas, jeg leser ordentlig. Og jeg leste også det forrige innlegget ditt.

  Skal vi ta et spørsmål med bakgrunn i teksten, da kanskje. Hva med første setning? «…det absurde hylekoret hver gang intellektuelle og andre debattanter har vært ute med kritikk av Israel og landets dominerende folkegruppe, jødene.»

  Jeg vet ikke om noen «intellektuelle» som har vært ute med kritikk av «jødene» bortsett fra Trond Andersen. Synes forfatteren at hylekoret mot Trond Andersen var absurd?

  • Vidd
  • Posted 17. februar 2009 at 21.51
  • Permalink

  Ja. I aller høyeste grad.

  • Vidd
  • Posted 17. februar 2009 at 22.47
  • Permalink

  Tenk deg at nasjonalsosialistene i 1939 innfører et moralsk og juridisk forbud – OG får global støtte for det – mot å omtale tyskerne som gruppe.

 3. Jeg tenker det hele koker ned til et spørsmål om hvem, eller hvilke krefter i samfunnet, som har rukket å tilrane seg allverdens definisjonsmakt. Dette er et lystløgnens århundre, vil jeg si. Derfor går det også konsekvent den veien høna sparker. Løgn og bedrag, se, det lønner seg ikke i lengden!

 4. http://www.newsweek.com/id/177716

  «Don’t get me wrong. Barack Obama—as every other U.S. president before him—will protect the special relationship with Israel. But the days of America’s exclusive ties to Israel may be coming to an end. Despite efforts to sound reassuring during the campaign, the new administration will have to be tough, much tougher than either Bill Clinton or George W. Bush were, if it’s serious about Arab-Israeli peacemaking.»

  • Mari
  • Posted 2. januar 2013 at 23.37
  • Permalink

  Nå går du jo selv i den fellen, som du hevder at dine motstandere kritiserer deg for:
  Du bekrefter jo akkurat det de påstår!

  Tror du virkelig verden er så svart/hvitt at Israel og jøder er en og samme?Isåfall, hvor har du det fra?

  Vi kan jo fortelle deg det samme, som vi forteller ytterliggående sionister: og å kritisere Israel er ikke det samme som å hate jøder. For man kan fint ha flere tanker i hodet, på samme tid.


2 Trackbacks/Pingbacks

 1. […] For the anti-semitism will anti-semitice anybody anti-semitic in an anti semiticed antisemitism […]

 2. By Matrix og Max Manus « Vidd on 01 jun 2009 at 2:53 am

  […] Muslimene ble spikret opp på veggen som de nye jødene. Folket skulle hate muslimene, og folket hatet muslimene. Jødene, både i og utenfor Israel, skulle settes opp med tydelige spor og en masse indisier mot seg for terrorangrepene, slik at det hele kunne kokes ned til enda en av de evig ufruktbare antisemittisme-diskusjonene. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s