Hopp over navigasjon

 
 
 

NRK skriver i en tekstmelding:

NAV vil sette inn ekstratiltak…..

– Vi vil sette inn ekstratiltak der det er lengst ventetid, sier NAV-direktør Tor Saglie om tilfellene der arbeidsløse må vente opptil to mnd. på dagpenger.

Pågangen av arbeidsløse gjør at NAV i Oslo har store vansker med å få ned saksbehandlingstiden, og i stedet ber de folk om å søke sosialhjelp. Samtidig skal NAV Oslo selv nedbemanne, og de tillitsvalgte er redd dette vil gjøre situasjonen enda verre.

– Det er uakseptabelt at arbeidsløse skal måtte vente i to måneder på å få dagpenger fra NAV, sier arbeidsminister Dag Terje Andersen.

Det jeg er bekymret for, er at dette vil skape politikerforakt og at ønsket om å kjølhale, kaldkvæle, waterboarde eller dynke politikerne i snø så lenge at det vil bli vanskelig å slå fast om dødsårsaken var kvelning eller forfrysning vil ta overhånd blant deler av den oppsagde arbeidsstokken.

Dag Terje Andersen er jo som kjent øverste valgte leder for Omdreiningspunktet, eller NAV-sirkuset, som det også kalles i festlig lag. Hvis Andersen mente dette var uakseptabelt, burde han vurdere andre løsninger enn å bare akseptere det.

NAV Oslo skal altså nedbemanne, og man frykter med rette at dette skal gå ut over NAV Oslos evne til å sette inn de omtalte ekstratiltakene for å få ned den økte saksbehandlingstiden på grunn av den store pågangen av nye arbeidsløse. NAV Oslos eget forslag til løsning på problemene NAV Oslo har med å få ut dagpenger til de ledige, går ut på å be de ledige om å sende et ukjent antall søknader til NAV Oslo om sosialstønad…..

Da må NAV Oslo nemlig behandle de samme menneskenes søknader for de samme periodene 2 ganger, samtidig som antallet nødvendige dokumenter og vedlegg som kreves av de ledige helt sikkert dobles, hvis det ikke øker enda mer.

I tillegg tilkommer det økte behovet for sikkerhetsansvarlige og sikkerhetsassistenter ved de samme NAV-kontorene som følge av de nevnte omleggingene og løsningsforslagene fra NAV selv, samt de følgene disse vil kunne få for at det naturlig økende ønsket om å kjølhale, kaldkvæle, waterboarde eller dynke de NAV-ansatte i snø så lenge at det vil bli vanskelig å slå fast om dødsårsaken var kvelning eller forfrysning vil ta overhånd blant deler av den oppsagde arbeidsstokken.

– I det minste vil alt dette føre til at stadig mer vil dreie seg om selve Omdreiningspunktet, sier ledighets- og ekskluderingsminister Dag Terje Andersen i en kommentar til Vidds fremstilling av saken.

Reklamer

2 Comments

  • Vidd
  • Posted 10. februar 2009 at 20.33
  • Permalink

  Sleit litt med å velge kategori for denne, men fant ut at det måtte være narkotikarelatert…..

 1. Det er i hvert fall helt skrudd.
  Og uakseptabelt, som vanlig.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s