Hopp over navigasjon

De brisker seg i bybildet i sine lett gjenkjennelige kjøretøyer, og resten av de medsammensvorne er aldri langt unna, klare til å utøve grov vold, for sjøl reint bagatellmessige forhold. Det er sjølsagt snakk om den såkalte P-gjengen, som gjennom en periode på flere hundre år har fått bygge seg opp til en formidabel maktfaktor i Oslo by.

politigjeng«Vårt personell er vitne til politiovergrep hver eneste dag, uten at vi kan gripe inn. Ressursmangel er én side av saken, mer urovekkende er at våre folk frykter for egen sikkerhet i sin omgang med disse miljøene,» sier Gustav, talsperson for Nye Bipos, Blitz’ seksjon mot statlig organisert kriminalitet.

Også i folkedypet på Café Blitz er tålegrensen nådd:
«Disse bøllene mangler respekt for vanlige folks rett til å ferdes i byen uten å være redde for eget liv og helse. Nei, pføy, få dem ut…!» fnyser en kafégjest som ønsker å forbli anonym.

Emma fra Pønkernes særskilte etterforskningsorgan for politisaker, PEFO, er klar i sine krav til videre fullmakter: 
«Politigjengmedlemmer bør kunne stoppes og visiteres for den minste forseelse, det være seg ’bare’ å svinge opp på fortauet. Det er ingen hemmelighet at spesielle typer biler og ridedyr gir status i disse miljøene. Det bør åpnes for muligheten til å konfiskere disse og andre statussymboler, ikke minst våpen, kun ved den minste mistanke om at de benyttes i sammenheng med kriminell adferd.

«Forventningene til ansvarstagen innad i Politi-miljøet er krystallklare: – Vi retter med dette en forspørsel til sivilistene i politikorpset om å komme fram med det de vet. I denne kampen må vi alle stå sammen,» avslutter Emma.

Bøffa fra Blitz.

Reklamer

2 Comments

  1. Disse folkene er helt klart en fare for den oppegående mann og kvinne overalt, ikke bare i oslo.

    • gamlerik
    • Posted 28. januar 2009 at 10.34
    • Permalink

    Spennende å se hvordan Island kommer til å se på politi fremover.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s