Hopp over navigasjon

Det er i oktober 2008 ingen tvil om hvem som sto bak 9/11 eller hva som skjedde denne dagen eller i ukene etter, da avansert weaponized anthrax ble sendt gjennom det amerikanske postsystemet til politikere og journalister.

Det er heller ingen TV-debatter om disse spørsmålene i 2008, hverken i russisk eller britisk fjernsyn. Hele ideen om at Norsk rikskringkasting burde arrangere en slik TV-sendt debatt er absurd. Det er ingen seriøse mennesker som stiller spørsmål ved 9/11, og selve tanken om å invitere seniorforsker Emil Røyrvik fra SINTEF, PRIO-forsker Ola Tunander (mp3-1, mp3-2, mp3-3) og sivilingeniør Ove Hundseid til en TV-sendt diskusjon i beste sendetid, er intet annet enn feberfantasier fra folk som tilbringer altfor mye tid på internettets mørkere sider. Det er ikke slike ting våre lisenspenger burde brukes til.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) har allerede godkjent en helt annen form for dekning av 9/11-spørsmålene, nemlig den som ble brukt av NRK i september 2007.  Her brukte man kort og godt lisenspengene til å gi de få konspirasjonsfantastene som enda måtte holde ut i sin triste tilværelse med sine meningsløse «spørsmål» og hårreisende påstander en real nesestyver.

Alle fjernsynsredaksjoner og avisredaktører har noe å lære av de grepene Kringkastningen tok i bruk denne dagen: Du inviterer en nerdete, stammende og lite medievant ung jypling inn fra gata (eller fra gutterommet). Du presenterer ham som «leder» for en organisasjon som ikke eksisterer, men som likevel har et navn som du kan presentere i avisen eller på TV-skjermen som høres ut som om det dekker hele hurven av 9/11-skeptikere i Norge. Og vel så viktig: Du sørger for at denne personen har tatt med seg og bringer til torgs de aller mest latterlige argumentene og «bevisene» det er mulig å bringe til torgs fra denne latterlige og utskjelte såkalte bevegelsen. Og så lar du stille og rolig programlederen og hans sindige talsmann for det etablerte synet plukke jyplingens argumenter fra hverandre ett for ett og én gang for alle.

Verre er det ikke å punktere en såkalt folkebevegelse som hevder den stiller viktige og vesentlige spørsmål som samfunnet og mediene må ta stilling til.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s