Hopp over navigasjon

– En NSM-prat med min vakre venninne T.

Vidd: Hm, jeg tror hovedårsaken til at Norge befinner seg i sin sørgelig udemokratiske tilstand er at mediene har lyktes i å innbille oss at ALL politisk debatt dreier seg om disse evinnelige valgene.

FrkT: Hæ? Og det sier du, som ikke engang stemmer?!

Vidd: Og at politikerne kan gjøre hva de vil, si hva de vil, fordi vi andre aldri vil stille klare og skarpe nok spørsmål ved det de driver med, fordi det er for tungt for oss å innse at de bare holder oss for narr. Det er den perfekte forkledning: Keiserens nye klær.

FrkT: Apropos nye klær, jeg gjorde altså et toppkupp her i helgen! Et toppkupp og et kjolekupp. Du greier aldri å gjette hvor billig jeg fikk dem!

Vidd: Klimadebatten er etter denne logikken SELVSAGT død den dagen valgsedlene er i boks. Da er det ikke mer å prate om. Da får vi stå last og brast med dem vi har valgt inn. Da kan du ikke komme og klage hvis du ikke var med på ritualet. Da har du å holde kjeft, for DEMMOKRATI, det er å forlate sofaen og gå og stemme, det!

FrkT: Eh… Ironi, eller? Var det ikke du som ba meg ta inn posten i sommer og kaste alt som så ut som valgkort?

Vidd: Greit nok. Men hvordan få svelgerne opp av denne altødeleggende tornerosesøvnen?

FrkT: Hva faen mener du med «svelgerne»? Er du misogyn og seksuelt ufin i målet, nå igjen? Og hva har egentlig Tornerose med dette å gjøre?

Vidd: Vel, den godeste Tornerose sov jo i drøyt 100 år… Og hvor lang tid har det ikke tatt svelgerne å oppdage at de svelger mer enn de velger?

FrkT: OK, OK. Skjønner. Godt poeng.

Vidd: Jeg har en pizza i ovnen som maser og vil ut.

FrkT: Snakkes.

Reklamer

One Comment

  1. Valgte selv å ikke stemme under siste valg. En farlig strategi vil mange kanskje si. På den annen side – hva gjør man hvis man ikke har mage for å velge mellom pest og kolera?

    Jeg ønsker en ordning der blanke stemmer teller som mistillit til det eksisterende med tilhørende utskriving av nyvalg! Hvis antall blanke stemmer får flertall er det jammen på tide med en påtvungen utskifting av aktører.

    Sannsynlig? Nei. Fordi ingen politiker ønsker å gjøre det vanskeligere for seg selv. Demokratisk? Så absolutt!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s